خبر و نظر ۰۰۰ ادبيات و هنر ۰۰۰  نوشته های منتخب يا رسيده ۰۰۰ ويدئوکليپ ـ  ترانه و موسيقی ۰۰۰ انديشه ـ تاريخ ـ علوم انسانی ـ گفتار ها ۰۰۰ طنز و طنز واره ۰۰۰ با شما ـ پرسش ها و پاسخ ها ۰۰۰ آرشيو ـ معرفی بخش ها ۰۰۰ صفحه ی اول

 
مرد سال و شاهکار هايش
 
 
روشنگری
 

۲۸ مهر ۱۳۸۷ 
علاوه بر سر بریدن، انجام عملیات تروریستی در خارج از کشور از جمله قتل ده ها متخصص سوری و ایرانی از افتخارات داگان است.
 
روشنگری: وقتی ويديوهای بريدن سر گروگان ها توسط بنيادگرايان اسلامی يا اعدام دسته زندانيان سياسی و مجرمان غير سياسی و حتی اطفال را توسط رژيم اسلامی ديديم، تصور کرديم جهان از جنايت اشباع شده و بر اين ظرف لبريز ديگر نميتوان قطره ای افزود. اما گويا در عصر ما ظرفيت جنايت در دنيای سياست قابل اشباع نيست. اين هم تازه ترين نمونه آن که به نظر ميرسد آگاهانه برای ايجاد توازن با وحشيگری های بنيادگرايان اسلامی و به رخ کشيدن توان رقابت با آن طراحی شده است. در آغاز گردش سال عبری در اسرائيل، مرد سال را انتخاب کرده اند. نويسنده الاهرام هفتگی مشاهدات خود را از تلويزيون اسرائيل و ˝دستاوردها˝ ی مرد سال اسرائيل گزارش کرده است.آنچه در اين نمونه قابل توجه است خود اعمال جنايی نيست که متاسفانه ديگر جهان به آن عادت کرده است. بلکه تعريف جنايت به عنوان يک معيار ارزش در کشوری است که نظام جهانی آن را به عنوان يک دموکراسی به رسميت می شناسد.
 
تجليل از جنايت پيشگی
 
شنبه گذشته وقتی امانوئل روزين گوينده محبوب کانال ۲ تلويزيون اسرائيل ميخواست ˝مرد سال˝عبری را معرفی کند، هيجان ميان تماشاچيان موج ميزد. روزين برای اين که اين هيجان را به اوج برساند قبل از اعلام نام مرد سال ليستی از شايستگی ها و دستاوردهای او را اعلام کرد. اين است کارنامه مرد سال:
 
˝اومردی است که فقط کارهای خوب انجام ميدهد...او کسی است که معروف است سر فلسطينی ها را با يک چاقوی ژاپنی می برد... او مردی است که با يک چاقو در ميان دندان هايش به دنيا آمده است... اورئيس موساد است، مير داگان˝!
 
وقتی روزين، داگان را به عنوان مرد سال معرفی کرد سالن از شوق به لرزه درآمد.
روزين برای اثبات شايستگی داگان ˝راز˝ هايی را هم در رابطه با شاهکارهای داگان افشا کرد، ازجمله فرماندهی ترور عماد مغنيه، و بمباران يک ايستگاه تحقيقاتی در سوريه.
 
بعد از معرفی داگان به عنوان مردسال کانال تلويزيونی مزبور شمه ای از دستاوردهای داگان در دوره خدمت نظامی و در راس موساد را پخش کرد. همه همکاران و آشنايان داگان در مصاحبه های شان ابتکارات او در قتل فلسطينی ها و عرب ها را به شدت مورد تحسين قرار دادند. ژنرال بازنشسته يوزی بن هانن که همکار داگان بود، شخصا شاهد بود چگونه داگان اصرار داشت فلسطينی ها يی را که به او تحويل داده ميشد با دست خود بکشد. بن هانن، اين خصوصيت دوست نزديک خود را با حرارت مورد ستايش قرار داد.
 
اندکی قبل و بعد از اينکه داگان به عنوان مرد سال اعلام شود برخی از رسانه ها گزارشاتی در رابطه با اعمال سبعانه ای که او در موردشهروندان فلسطينی ها و لبنانی انجام داده بود، منتشر کردند. بنا بر گزارشات مزبور همين سبعيت علت ارتقاء داگان بوده است.
 
الوف بن احد، يکی ازتفسير نويسان اصلی روزنامه هاآرتز در 26 سپتامبر گزارشی در مورد داگان منتشر کرد و در آن نوشت آريل شارون نخست وزير سابق شخصا اصرار داشت داگان ˝به خاطر تجارب عظيم و اقدام به جدا کردن سر فلسطينی ها از بدن به عنوان يک سرگرمی˝ به رياست موساد منصوب شود.
 
بن احد نوشت روابط بين شارون و داگان به اوايل سال های ۷۰ بر ميگردد وقتی که شارون فرمانده ناحيه جنوب و داگان فرمانده جوخه مرگ ريمونيم  [Rimonim]بود. شارون دستگيری و قتل رزمندگان مقاومت فلسطين در نوار غزه را به داگان می سپرد. شارون وقتی ميديد داگان شخصا سر رزمندگان مقاومت فلسطين را از تن جدا ميکند به شدت لذت می برد. بن کاسبيت Ben   Kasbit  نوشت تعدادی از سربازان که در آن دوره در نوار غزه زير دست داگان خدمت ميکردند، بعدها به خاطر اينکه در اجرای دستور داگان فلسطينی ها را با روشی وحشيانه به قتل ميرساندند، دچار مشکلات روانی شدند. بعضی از آنها بعد از پايان خدمت نظامی جنايات غيرسياسی مرتکب شدند. آنها در جريان محاکمه گفتند اعمال سبعانه ای که به دستور داگان عليه فلسطينی ها انجام داده اند بر آنها تاثير گذاشته است.
 
يک روزنامه نگار ديگر به نام گيدئون لوی در مقاله ای که در دوم اکتبر نوشت افشا کرد سانسور نظامی مانع انتشار گزارشی شده است که روزنامه نگاران سال ها قبل تهيه کرده و در آن جناياتی را که داگان در سال های ۸۰ طی دوره ای که فرمانده ارتش اسرائيل در جنوب لبنان بود انجام داده بود. وقتی سانسور ارتش اسرائيل اجازه انتشار گزارشاتی را ميدهد که تاييد ميکنند جدا کردن سر فلسطينی ها از تن برای داگان يک تفريح سرگرم کننده بوده است ، معلوم ميشود گزارشی که از انتشار آن جلوگيری کرده اند حاوی جنايات وحشت انگيز تری است.
 
الاهرام شهادت فلسطينی هايی را که در دهه ۷۰ در نوار غزه شاهد جنايات داگان در مقام رياست واحد Rimonim بودند جمع آوری کرده است.
 
رابعه ابو سمهه يک زن ۶۳ ساله که در اردوگاه پناهندگی Al-Maghazi زندگی می کند يکی از آنهاست. ابوسمهه در جولای ۱۹۷۱ وقتی که پس از ديداری با يکی از دوستانش واقع در بخش غربی اردوگاه به طرف خانه اش در بخش شرقی ميرفت متوجه ميشود خيابان اصلی اردوگاه کاملا خالی است. اعضای واحد ريمونيم که کلاه سرخ نظامی به سر داشتند خيابان مزبور را قرق کرده و تحت تجسس قرار داده بودند. وقتی که او به نزديک مسجد اصلی اردوگاه ميرسد صحنه ای را می بيند که هرگز نميتواند فراموش کند. سربازان سه مرد جوان فلسطينی را به گلوله بستند، بعد يکی از سربازان جسد بی جان يکی از جوانان را بر ميدارد و توی سطل آشغال نزديک مسجد می چپاند. ابو سمهه از ديدن اين صحنه چنان آشفته ميشود که ترس خود را کنار گذاشته و بطرف سربازان ميرود تا مانع آن شود که با مردان بيجان ديگر همين کار را بکنند. آنها با قنداق تفنگ آنقدر اين زن را می زنند تا خون از سر و صورتش جاری ميشود.
 
سالم سريرات که ۵۸ سال دارد و نزديک مرز اسرائيل و نوار غزه زندگی می کند ميگويد او داشت گوسفندهايش را در مرتع نزديک خانه اش می چراند که صدای يک خودروی نظامی را می شنود. او با شتاب خود را به خانه ميرساند و از پنجره اتاقش به بيرون نگاه ميکند و می بيند سربازان ريمونيم دو جوان فلسطينی را از يک خودرو بيرون کشيده و آنها را به يک درخت می بندند. بعد يک سرباز که به تصور سريرات داگان بود با چاقويی دردست به آنها نزديک ميشود. او چاقو را در گلوی يکی از جوان ها که از وحشت فرياد ميزد فرو می برد و بعد چاقو را با حرکات شديد به اين و آنسو می راند تا وقتی که تمام سر از بدن جدا ميشود. بعد همين کار را با دو پسر ديگر ميکند.
 
بن الوف و بن کاسبيت تاييد ميکنند داگان جايزه را به خاطر جسارتش در دستاوردهای دوره فرماندهی واحد ريمونيم به دست آورده است. گيدئون ميگويد هيچيک از روسای ديگر موساد به اندازه داگان سبعيت، جنايت و خونريزی نکرده است.
 
رونين بريگمن وابسته اطلاعاتی روزنامه کثير الانتشار يديوت آرونوت در گزارشی در ۷ اوت امسال ميگويد شارون از روش عفرائيم هله وی Ephraim Helevi که قبل از داگان رياست موساد را برعهده داشت ناراحت بود، زيرا موساد تحت اداره او به اندازه کافی مرتکب جنايت نشده تا به اين وسيله قدرت و توانايی اسرائيل اثبات شود. شارون همچنين از اين ناراحت بود که او ماموريت هايی برای متوقف کردن برنامه هسته ای ايران انجام نداده است، ماموريت هايی که داگان در موساد از سر گرفت.
 
بريگمن ميگويد ليست عملياتی که موساد در دوره داگان انجام داد مورد استقبال گرم شارون و جانشين او اولمرت قرار گرفت. اين عمليات از جمله عبارتند از ترور مغنيه، بمباران کارخانه منسوب به توليد سلاح شيميايی در سوريه و قتل ده ها متخصص سوری و ايراني، و تهيه اطلاعات برای تسهيل بمباران ايستگاه تحقيقاتی در شمال سوريه که اسرائيل ادعا ميکند متخصصان کره شمالی در آن راکتور اتمی ميساختند. به گفته بريگمن در دوره داگان موساد ترورهای زير را صورت داده است: قتل رمزی نهريه تاجری که با حزب الله ارتباط داشت، قليب عواله فعال شاخه نظامی حزب الله، علی حسين صالح، راننده سفارت ايران در بيروت، ابوحمزه رهبر جهاد اسلامی در جنوب لبنان و قتل تعدادی ديگر.
 
همه روزنامه نگارانی که در مورد موساد تحت رياست داگان نوشته اند، شيفتگی اولمرت به عمليات اجرا شده توسط موساد را تشريح کرده اند. اين روزنامه نگاران گزارش ميدهند داگان هر پنج شنبه با ليستی به دفتر اولمرت ميرود تا تاييد آنها را بگيرد، و اولمرت همه پيشنهادات داگان را تصويب ميکند. در اسرائيل اتفاق نظر هست که داگان در شرايط کنونی متنفذترين شخصيت در ميان تصميم گيرندگان در تل آويو است. و اينکه اولمرت به خاطر دستاوردهای داگان دو بار بر تمديد رياست او بر موساد اصرار ورزيده است.
 
اين غير قابل توجيه و مضحک است که در شرايطی که جهان به راحتی برچسب تروريست را بر جنبش آزادی بخش فلسطين و اعراب ميزند، از اين واقعيت چشم پوشی ميکند که اسرائيل تروريست هايی خلق ميکند که به مراتب جنايتکارتر و ساديست تر هستند. حتی بيش از اين، [در اسرائيل] کشتار فزاينده بی گناهان به معيار ارتقاء مقام شخصيت های نظامی و تفويض مسووليت های بيشتر تبديل شده است.
 
اسرائيل در روند توافق با حماس برای تبادل زندانی ها به منظور آزاد کردن سرباز اسرائيلی موسوم به گيلاد شاليت بر اين مبنا مخالفت ميکند که حاضر نيست زندانی های فلسطينی را که سربازان اسرائيلی و ساکنان شهرک های اشغالی را کشته اند آزادکند. در عين حال در همان زمان به تجليل از کسانی می پردازد با جدا کردن سر اعراب از تن شاخص شده اند.  
-----------------------------
منبع:
http://weekly.ahram.org.eg/2008/917/re3.htm

 

خبر و نظر ۰۰۰ ادبيات و هنر ۰۰۰  نوشته های منتخب يا رسيده ۰۰۰ ويدئوکليپ ـ  ترانه و موسيقی ۰۰۰ انديشه ـ تاريخ ـ علوم انسانی ـ گفتار ها ۰۰۰ طنز و طنز واره ۰۰۰ با شما ـ پرسش ها و پاسخ ها ۰۰۰ آرشيو ـ معرفی بخش ها ۰۰۰ صفحه ی اول