خبر و نظر ۰۰۰ ادبيات و هنر ۰۰۰  نوشته های منتخب يا رسيده ۰۰۰ ويدئوکليپ ـ  ترانه و موسيقی ۰۰۰ انديشه ـ تاريخ ـ علوم انسانی ـ گفتار ها ۰۰۰ طنز و طنز واره ۰۰۰ با شما ـ پرسش ها و پاسخ ها ۰۰۰ آرشيو ـ معرفی بخش ها ۰۰۰ صفحه ی اول

 
واشنگتن پست: بوش بر روی طرح حمله به ايران کار می کند
 
 
محمد علی اصفهانی
 

بعد از انتشار تازه ترين افشاگری سيمور هرش، روزنامه نگار صاحب نام آمريکايی در مورد طرح حمله ی اتمی آمريکا به ايران، در "نيويورکر"، امروز ـ يکشنه نهم آوريل ـ نوبت واشنگتن پست فرا رسيد که به نوبه ی خود، از مورد بررسی قرار گرفتن چگونگی و کم و کيف حمله به ايران، در مراکز تصميم گيری پنتاگون و سيا و اسراييل، پرده بردارد.
در مورد مطلب سيمور هرش، که در همين مجلّه ی "نيويورکر"، در سال ۲۰۰۴، ماجرای زندان "ابوغريب"، و نيز پاره يی از طرح های پنتاگون عليه ايران را افشا کرده بود، بايد جداگانه نوشت.

(سايت اطّلاعاتی "بازتاب"، در عکس العملی به طور توأمان مضحک و وحشتزده به مطلب سيمور هرش، او را مأمور پنتاگون ناميده است !)
آنچه در اينجا می آيد، ترجمه يی است تلفيقی از گزارش های خبرگزاری فرانسه، لوموند، و نوول اُبزرواتور، در طیّ ساعات صبح امروز،
در باره ی مقاله ی واشنگتن پست.
يکشتبه ۲۰ فروردين ۱۳۸۵

محمّد علی اصفهانی
 

حکومت ايران، اخباری را که واشنگتن پست، درشماره ی امروز خود، يکشنبه نهم آوريل، در زمينه ی برنامه ی حمله ی نظامی آمريکا به ايران منتشر کرده است، يک جنگ روانی می نامد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ی ايرن، حميد رضا آصفی می گويد :
ـ اين يک جنگ روانی، محصول خشم و ناتوانی آمريکاست.
امّا، واشنگتن پست، بر درستی گزارش خود تأکيد می کند. مطابق اين گزارش، دستگاه بوش می خواهد با به کارگيری زور، تهران را وادار به رها کردن برنامه ی هسته يی کند.
از نظر رييس جمهوری آمريکا، ايران يک تهديد جدّی است و او می خواهد قبل از پايان دوران رياست جمهوری خود، اين تهديد را منتفی سازد.
مجلّه ی نيويورکر هم، در شماره ی جديدش که تاريخ ۱۷ آوريل را دارد، اشاره می کند که آمريکا تصميم دارد با به کارگيری سلاح های اتمی، يک پايگاه نظامی مظنون به تهيّه ی بمب اتمی [نطنز] در ايران را منهدم سازد.

تهديد ها

واشنگتن پست، مطلب خود در اين زمينه را، با نقل قول هايی از مسئولان آمريکايی، و نيز تحليلگران مستقل، مستند و محکم می کند.
مطابق نظر اين تحليلگران، طرح حمله به ايران، در حال حاضر، يک موضوع بسيار آنی و فوری نيست؛ و مسئولان آمريکايی، آن را به عنوان يک احتمال، مطرح می سازند؛ و همچنين از آن به عنوان يک عامل تهديد برای حکومت ايران استفاده می کنند تا اين حکومت به جديّت آنچه آن ها می گويند قانع شود.

با وجودی که يک حمله ی زمينی، در نظر گرفته نشده است، امّا مسئولان نظامی آمريکا، از حمله ی هوايی محدود به سايت های کليدی هسته يی، تا مجموعه يی ازبمباران های گسترده با هدف نابودسازی مراکز نظامی و سياسی در ايران را بررسی کرده اند.
به نوشته ی واشنگتن پست، پنتاگون و سيا، اهدافی را مورد مطالعه قرار داده اند که از ميان آن ها می توان از  کارخانه ی غنی سازی اورانيوم نطنز، و آزمايشگاه تبديل اورانيوم اصفهان نام برد.
با وجود اين، تعداد زيادی از نظاميان و کارشناسان، از اين اقدام احتمالی آمريکا نگرانند و به آن به عنوان يک عمل تحريک کننده ی افکار عمومی جهانی، و به طور خاص افکار عمومی جهان مسلمان، نگاه می کنند. در حالی که چنين اقدامی از نظر آنان، در بهترين حالت، می تواند فعّاليّت های اتمی ايران را به مدّت چند سال به تأخير بياندازد.
واشنگتن پست، ارزيابی می کند که آمريکا با وجودی که به شيوه های ديپلماتيک خود در مورد پرونده ی هسته يی ايران ادامه می دهد، روز به روز بيشتر، نسبت به موفقيّت اين شيوه ها بدبين می شود.
و سرانجام:

دستگاه حکومتی آمريکا، تحت فشار اسراييل قرار دارد که هشدار داده است که ايران احتمالاً به ساختن بمب اتم، بيشتر از آنچه آمريکا گمان می کند نزديک است.
اسراييل، می گويد که وقت تصميم گرفتن در مورد حمله به ايران، با سرعت نزديک می شود.
واشنگتن پست، مطلبش را، با شرح اين موضوع، تمام می کند.

 

خبر و نظر ۰۰۰ ادبيات و هنر ۰۰۰  نوشته های منتخب يا رسيده ۰۰۰ ويدئوکليپ ـ  ترانه و موسيقی ۰۰۰ انديشه ـ تاريخ ـ علوم انسانی ـ گفتار ها ۰۰۰ طنز و طنز واره ۰۰۰ با شما ـ پرسش ها و پاسخ ها ۰۰۰ آرشيو ـ معرفی بخش ها ۰۰۰ صفحه ی اول